Φίλιππος Χριστοφορίδης

Μέλος

Ο Φίλιππος Χριστοφορίδης είναι απόφοιτος Ποδιατρικής από το Πανεπιστήμιο Queen Margaret University of Edinburgh της Σκωτίας, και απόφοιτος του τμήματος Νοσηλευτικής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου. Στο παρόν στάδιο ολοκληρώνει το Μεταπτυχιακό του στην Διαγνωστική και Θεραπευτική Αντιμετώπιση Διαβητικών Ελκών από το τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Τα τελευταία χρόνια ο Φίλιππος εργαζόταν σε ιδιωτική κλινική στο Εδιμβούργο ως Ποδίατρος με ειδικό ενδιαφέρον στις δερματικές παθήσεις, σε περιστατικά με εκτεταμένες εισφρύσεις όνυχος, και στην διαχείριση και αντιμετώπιση διαβητικών  ελκών. Στα πλαίσια της νοσηλευτικής του πορείας, έχει εργαστεί στο δημόσιο νοσοκομείο της Αγγλίας, Norther Devon District Hospital NHS στο τμήμα Καρδιολογικής Εντατικής Μονάδας ως νοσηλευτικός λειτουργός. Έχει παρακολουθήσει επιπλέον σεμινάρια ποδιατρικής και νοσηλευτικής, καθώς και έχει συνεργαστεί με διάφορες μονάδες φροντίδας για αντιμετώπιση διαβητικών ελκών και κατακλίσεων σε κλινήρεις ασθενείς.

Τώρα ιδιωτεύει στο ιατρικό κέντρο  ´Ο Απόστολος Λουκάς´ στην ‘Εγκωμη και παράλληλα είναι μέλος του ΓΕΣΥ. Από το Φεβρουάριο του 2024 είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Παγκύπριου Συλλόγου Εγγεγραμμένων Ποδολόγων.