Πριν το ταξίδι

Επισκεφθείτε τον ποδολόγο σας πριν ταξιδέψετε αν έχετε πόνο στα πόδια. Μην αγνοείτε τον πόνο, αφού δεν είναι φυσιολογικός.

Ξεκινήστε περπάτημα φορώντας τα παπούτσια που σκοπεύετε να πάρετε μαζί σας τουλάχιστον δύο με τρεις εβδομάδες πριν από το ταξίδι.

Ελέγξετε το πρόγραμμα και τις δραστηριότητες του ταξιδιού, ώστε να ξέρετε ακριβώς τι είδους παπούτσια θα χρειαστείτε.

Αν θα ταξιδέψετε με αεροπλάνο και είστε άτομο με αυξημένο κίνδυνο για φλεβοθρόμβωση, ενημερώστε και συμβουλευτείτε το γιατρό σας για το ταξίδι σας.

Στο αεροπλάνο

Βεβαιωθείτε ότι γυμνάζετε τα πόδια σας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ώστε να διευκολύνεται η κυκλοφορία του αίματος. Κινείτε τα πόδια σας συχνά με μικρές κινήσεις πάνω κάτω αλλά και κυκλικά. Εάν σας είναι στενά, βγάλτε τα παπούτσια σας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Αν το ταξίδι είναι μακρύ, περπατήστε για λίγο στο διάδρομο του αεροπλάνου αν είναι εφικτό και αποφύγετε το αλκοόλ. Εάν είναι εφικτό, προσπαθήστε να περπατάτε πάνω-κάτω στο διάδρομο για λίγα λεπτά κάθε μία ώρα. Αποφύγετε τα οινοπνευματώδη ποτά.

Στη βαλίτσα

Να είστε προετοιμασμένοι για μικροτραυματισμούς. Τσιροτάκια, αντισηπτικό σπρέι, αντιβιοτική κρέμα και νυχοκόπτης δεν πρέπει να λείπουν από τη βαλίτσα σας.

Αν τραυματίσετε το πόδι σας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ζητήστε άμεσα επαγγελματική βοήθεια από ποδολόγο (podiatrist). Αναζητήστε τον τοπικό Σύλλογο Ποδολόγων/Ποδιάτρων στη χώρα που βρίσκεστε για παραπομπή ή επισκεφθείτε το www.fipnet.org (FIP-Διεθνής Ομοσπονδία Ποδιάτρων) για να βρείτε πληροφορίες για τον τοπικό σύλλογο και τους εγγεγραμμένους ποδολόγους.

Πάρτε μαζί σας άνετα παπούτσια που να προσφέρουν στήριξη στο πέλμα και αρκετές κάλτσες, ώστε να αλλάζετε συχνά. Αποφύγετε καινούρια παπούτσια που δε φορέσατε ακόμη.

Στον προορισμό

Αποφύγετε γενικώς να περπατάτε ξυπόλητοι. Τα παπούτσια προστατεύουν τα πέλματα τόσο από εγκαύματα που μπορεί να προκαλέσει η καυτή άμμος, όσο και από διάφορες λοιμώξεις (μυρμηγκιές, μυκητιάσεις) που μπορεί να καραδοκούν σε πισίνες και ντους. Εφαρμόστε αντηλιακή κρέμα και στο πάνω μέρος των ποδιών σας.

Αφήστε Ένα Σχόλιο


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.